Màster en Comunicació especialitat Tecnologies Digitals

Màster en Comunicació Empresarial especialitat en Tecnologies Digitals

Fa nou mesos que vaig arribar a Barcelona per estudiar aquest Màster en Comució Empresarial especialitzat en Tecnologies Digitals. I ara farà un any que vaig decidir cursar-lo durant el curs de gestió de reputació de Neus Arqués (curs d’estiu que recomano a totes les persones apassionades del món digital).

Ahir en la última sessió del màster impartida per Enrique Alcat, expert en comunicació de crisis, ens va fer una pregunta que m’ha portat a escriure aquest post.

La pregunta era la següent:

¿Sabries resumir en  quatre conceptes que has après en aquest màster?

Al principi semblava una pregunta fàcil però la majoria de les persones que estàvem allí presents ens va resultar molt complicada de respondre. I no precisament perquè no haguem après res, en el meu cas personal, era perquè la quantitat de coneixements nous assolits ha estat tant inmensa que sintetitzar tot un curs en quatre missatges claus no era una tasca fàcil.

Per aquest motiu m’he compromès a fer aquest esforç i a posar en pràctica alguns dels consells que ens va donar Enrique Alcat, que eren precisament estar preparat per a qualsevol pregunta i tindre arguments sempre per defendre qualsevol postura.

Bé,  i aquí us deixo els 4 conceptes que espero recordar sempre.

He après com la informació es transforma d’analògica a digital, com es transmet i quines son les tecnologies que permeten que en aquest moment estiga escrivint aquest post o que senzillament puga rebre un e-mail en temps real enviat des de l’altra punta del món.

Les estratègies de màrqueting digital aplicades a un projecte digital i la metodologia per a definir un projecte web o d’intranet.

La importància de la usabilitat i l’arquitectura per evitar les fugues d’una web i les peculiaritats de la redacció digital versus redacció tradicional.

Les infinites possibilitats dels entorns 2.0, plataformes com aquesta que estan en la red precisament per i gràcies als usuaris. Són ells els que generen els continguts i els que milloren els seus serveis ja que quan més usuaris té una plataforma 2.0 les seves funcionalitats s’incrementen.

Però, sense cap mena de dubte, el més important d’aquest màster ha estat, en primer lloc, les persones que he conegut allí. I en segon lloc, les inquietuds que m’ha despertat per continuar aprenent d’aquest món digital en construcció, tant necessitat de continguts i pràcticament desconegut.

 

2 Comentarios

  • Moni27752

    20.06.2009 at 14:11 Responder

    Annita! estic totalment amb tu, la lliço més important és la curiositat i les ganes per saber més, apendre més, anar endavant!!! Moltes gràcies per les teves reflexions!

  • Neus

    20.06.2009 at 15:40 Responder

    Moltes gràcies per la reflexió i per referenciar, Anna!

Deja un comentario